Mondd, Te mindig megfelelő fajta számlát állítasz ki?

Ha kőműves, festő, burkoló, villanyszerelő, vízszerelő, gázszerelő, fűtésszerelő, klímaszerelő, építész, műszaki ellenőr, ács, bádogos, tetőfedő, épületasztalos, gipszkartonozó, nyílászárós vagy…

esetleg darukat adsz bérbe, földmunkákat végzel – és építkezésen vállalsz munkát… de az is lehet, hogy elvállalsz egy komplett kivitelezést

…sikerül minden esetben eldöntened, hogy áfás, vagy fordított áfás számlát kell-e kiállítania?

Néhány éve vezették be az építőiparban a fordított áfa rendszerét, többek között az itt jellemző fizetési fegyelemből (fegyelmezetlenségből) adódó pénzhiány ellensúlyozására.

Segítség-e vagy sem, mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy újabb kérdéseket és hibalehetőségeket jelent a vállalkozónak. 

Letölthető segédletünkből megtudod, hogy mi a feltétele a fordított áfás számlának, illetve néhány tevékenységnél megmutatjuk, hogy lehet akár egyes, akár fordított áfás is a tevékenység, a körülményektől függően.

Gergelyné Bazsó Mónika

Projekt alapú könyvelés? Az mi?

A könyvelésből megtudhatod, hogy a céged nyereségesen működik-e. De biztos vagy benne, hogy mindegyik tevékenységed ugyanúgy teljesít?

Nincs azzal baj, ha az egyik kevésbé hatékony, mint a másik, de baj, ha nem vagy tisztában azzal, hogy mi az ami csak viszi a pénzt. Erre jó a projekt alapú könyvelés: így megtudhatod pontosan, hogy melyik tevékenységed teljesít jól.

Tudtad?

Pályázatoknál kifejezetten előírják, hogy a könyvelésből kiderüljön, melyik számlákat finanszírozták a támogatásból.

Miért válaszd a GB-Könyvet?

Ha az építőiparban dolgozol, nem árt ha a könyvelőd úgy könyvel, hogy nem csak a hatóságoknak, hanem neked is hasznos adatokat szolgáltat.

A bevételeket és költségeket projektenként elkülönítve könyvelve egy gombnyomásra megtudhatod, hogy melyik projekt hogy teljesít.

Időt, energiát takarítasz meg, ha könyvelőd ismeri az ipar sajátosságait, ha egy nyelvet beszéltek.

Neked olyanra van szükséged, aki ért a fordított áfához, és akinek nem kell elmagyarázni, hogy mit jelent a számlán a “zsalu bérleti díj”.

Aki nem csak könyvel, naprakész pénzügyi tanácsokkal is ellát. Tudja, melyik a legkedvezőbb adózási mód neked.

Akihez be se kéne járkálni a papírokkal, mert mindent elintézhetsz pár kattintással online.

 

Ez a GB-Könyv.

Nem csak időt, de pénzt is spórol neked.

Ha profi, szakosodott könyvelőt keresel, hívj fel még ma: +36 30 899 2553

Minden, amire szükséged lehet

Szolgáltatások

Találni egy jó könyvelőt, aki ismeri a vállalkozásod tipikus problémáit, elengedhetetlen. Enélkül nem fenntartható a cég működése: több időt töltesz az adóhivatallal való szélmalomharccal, mint a saját munkáddal. Na de találni egy olyan könyvelőt, aki profi pénzügyi tanácsadással, frissülő jelentésekkel és a legkedvezőbb adózási módok javaslatával a vállalkozásod fejlődését is segíti… felbecsülhetetlen.

l

Könyvelés

Modern, automatizált rendszer – papírhalmok helyett digitális adatbázis

Bérelszámolás

Teljeskörű bérszámfejtés az iparág sajátosságaira szakosodva

bevallás

NAV számára bevallások, igazolások és igénylések gördülékeny intézése

tanácsadás

Pénzügyi tervezés és tanácsadás a vállalkozásod sikeréért, növekedéséért

l

Könyvelés

Mi elvégezzük a vállalkozásod könyvelési feladatait, hogy Te azzal foglalkozhass, amit igazán szeretsz. A különböző igényekhez igazodóan három általános és két katás könyvelési csomag közül válogathatsz.

Bérelszámolás

Bízd ránk a bérelszámolási feladataid és takaríts meg évi több, mint két munkahetet. Ha csak bérelszámolásra van szükséged, választhatsz az alábbi szolgáltatások közül. Azonban, ha teljeskörű könyvelési szolgáltatásra van szükséged, normál és VIP könyvelési csomagjaink már bérelszámolást is tartalmaznak.

N

1500,-

Havi bérszámfejtés elkészítése

N

3000,-

Alkalmi munkavállaló első bejelentése

N

1000,-

Alkalmi munkavállaló minden további bejelentése

N

3000,-

Munkaviszony vagy megbízási szerződés kezdete

Havi bérszámfejtés tartalmazza:

N

Bevallások elkészítése a NAV felé

N

Bérjegyzék, levonási listák & utalási listák elkészítése

N

Dolgozók bruttó és nettó bérének megállapítása

N

Adók és járulékok megállapítása

N

Munkaügyi és bérügyi nyilvántartások vezetése

N

Adóelszámoláshoz szükséges igazolások elkészítése

N

Belépő dolgozók bérszámfejtési rendszerbe való felvétele

N

Kilépők bér- és munkaügyi dokumentumainak kiállítása

Bevallás

Sokszor nehéz nyomon követni a folyamatosan változó adótörvényeket, így egyedül megpróbálni elintézni a bevallást, kész rémálom, ha az ember nem ért hozzá. Mi folyamatos továbbképzéseinknek köszönhetően a legújabb adótörvények ismeretében készítjük el a bevallásod. Nincs több stressz a bevallási időszakban, mi elintézzük helyetted!

N

SZJA Bevallás

A családi kedvezmény megosztása, ingatlan eladása, vagy bérbeadása megbonyolítják az SZJA bevallást. Nekünk ez nem probléma!

N

Részletfizetés

Tudtad? Részletfizetés kérése esetén speciális NAV nyomtatványt kell benyújtani. Mire célszerű hivatkozni? Mi ebben is segítünk!

N

igazolások

Hitelekhez jövedelemigazolásra, vagy nullás igazolásra lehet szükség. Megmutatjuk, hogy tudod ügyfélkapun keresztül ezt is kikérni, vagy elkészítjük neked a nyomtatványt.

Pont erre van szükséged? Hívj fel még ma: +36 30 899 2553

Tanácsadás

Magyarországon rengeteg vállalkozó küszködik már a vállalkozás alapvető jogi szabályaival is. Az ingatlan- és építőiparra különösen jellemzőek a komplikált adminisztrációs és adózási szabályok. Így nem csoda, ha az ember a sok előírás rengetegében elveszettnek érzi magát.

Szerencsére nem is kell, hogy egymagad megpróbálj kiigazodni a sok szabály között.

Mielőtt bármibe is belefognál, már az elején érdemes vállalkozásod sikerét megalapozni pénzügyi tancsadással, hogy a kezdetektől a siker útján haladj.

Ha minket választasz, a könyvelési csomagjainkhoz már hozzátartozik, hogy a legmegfelelőbb adózási módokat javasoljuk neked és naprakész pénzügyi információkkal látunk el.

De ha bármi egyéb pénzügyi kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal.

Tanácsadásért keress itt:

+36 30 899 2553

10.000,-/óra

Vállalkozás indítása

Mi az ideális társasági forma neked? Mik legyenek a tevékenységi körök?

Új vállalkozási profil

Új profilt szeretnél felvenni, de nem tudod, hogyan kéne? 

Legkedvezőbb adózási módok

Milyen adózási forma illik a vállalkozásodhoz? Hogyan jársz a legjobban?

i

Adminisztrációs rend kialakítása

Miért fontos az adminisztrációs rend? Hogyan kezdj hozzá?

Automatizált könyvelés

Ha saját vállalkozásod van, biztos jól ismered a bevallási határidő előtti stresszes időszakot… Értékes órákat, napokat töltesz azzal, hogy próbálod összeszedni a rengeteg számlát, dokumentumot.

Beviszed a könyvelődnek a halomnyi papírt, amit időben fel kell dolgoznia.

Hopp, kimaradt valami! Oda-vissza emailezgetsz a könyvelőddel, mert ez hiányzik, az nincs meg… Ketyeg az óra, és mindketten stresszeltek, mert félő, a végén még kicsúsztok az időből…

Mit szólnál, ha nem kéne ezt többször átélned?

Ha a bevallási időszak nem jelentene extra stresszt többé? Ha nyugodtan, hátradőlve várhatnád az új pénzügyi évet?

A GB-Könyvvel ez lehetséges.

A mai digitális világban már az adóhivatal sem akar találkozni az adózókkal, szkennelve kérik a számlákat.

Nincs több felesleges papírhalom ami foglalja a helyet, nincs több elfecsérelt óra, a felhalmozott iratok között kutakodva…

Digitalizált könyvelési rendszerünknek köszönhetően be sem kell hozzánk jönnöd, ha elküldöd jó minőségű szkennelt számláidat.

Amennyiben erre nincs módod, mi beszkenneljük neked az összes számlát, biztonságos tárhelyen tároljuk, amihez hozzáférést kapsz.

A dokumentumok papír alapú tárolását is kiválthatjuk digitális archiválással, így sokkal könnyebben kezelhető, átlátható minden szükséges anyag.

A szükségtelen számlák, szerződések automatikusan törlődnek a selejtezési időben.

Ilyen könyvelésre vágysz te is? Hívj fel még ma: +36 30 899 2553

referenciák

Rólunk mondták

Doktorits András

Baulux Hungary Kft, Doba Hungary Kft, Ziba Hungary Kft

 

“Több mint 25 év vállalkozói létem alatt több könyvelővel is dolgoztam, de a GB-Könyvvel eltöltött több mint 10 év volt az ahol igazán stabil szakmai hátteret éreztem magam mögött. Minden kérdésemre kimerítő, gyors és helytálló választ kaptam, minden mindig rendben volt és a lehető legtöbbet foglalkozhattam azzal ami valóban az én dolgom, míg ők mindent megoldottak ami csak az ő dolguk lehet.”

Pető Zoltán

hidegburkoló, katás egyéni vállalkozó

 

“Már több mint 3 éve a GB-Könyv Kft végzi a könyvelésemet. Azóta semmilyen problémám nem volt az adóhatóságokkal – pedig előtte mindig voltak. Csak ajánlani tudom.”

Pető Zoltán oldala

Méhes Gábor

FOR-Gáz Kft

 

“A könyvelést nekem már több mint tíz éve készíti a céged ezért hálás köszönet. A munka minőségével és a hozzáállással meg vagyok elégedve. Nagyon ritkán előforduló hiba esetén azonnali korrekció történik. A bizalmam maximális, mindenkinek ilyen könyvelője lenne akkor a NAV-nak nem sok bevétel jutna bírságokból. Aki ki szeretné próbálni a céget annak Én teljes szívvel ajánlom.”

A FOR-Gáz Kft oldala

Börzsei Tamás

Blokk Építész Műhely Kft

 

“Mindig kimerítő választ kapunk kérdéseinkre, s végül minden szépen, rendben megoldódik.”

A Blokk Építész Műhely oldala

Püski József

Botfalu 12 Project Kft

 

“Megbízható és precíz partnerem a GB-Könyv Könyvviteli KFT., naprakész az adólabirintusban.”

Nálunk nincs kockázat. Próbáld ki Te is, hogy milyen velünk együtt dolgozni!

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Mivel mi dolgozunk, így hibák is előfordulhatnak, amiért a felelősséget vállaljuk. Mind ügyfeleink, mind a saját nyugalmunk érdekében felelősség-biztosításunk garantálja, hogy a kár ténylegesen megtérítésre kerüljön.

Három hónap után átbeszéljük közös munka tapasztalatait, és amennyiben úgy gondolod, hogy nem váltottuk be a hozzánk fűzött reményeket, visszafizetjük az addig felmerült és kiegyenlített könyvelési díjat.

Nálunk nincs kockázat – hívj fel még ma!

+36 30 899 2553

+36 30 899 2553

Hétköznap 8.00-17.00

1071 Budapest, Peterdy utca 31.

GB-Könyv Kft. © 2019. Minden jog fenntartva | Az oldalt készítette: Marketing Műhely | Adatvédelmi tájékoztatóSütikezelési elvek